Els Indepes de Comissions Obreres de Catalunya ens pronunciem favorablement per la derogació complerta de la Reforma Laboral del PP de 2012. Evidentment és el conjunt del sindicat de Comissions Obreres, conjuntament amb els demés sindicats de classe qui podem posar sobre la taula aquesta mesura urgent i necessària per “no deixar ningú enrere”, però volem aportar els nostres arguments:

–          El Govern PSOE-UP va pactar amb els sindicats una part del seu programa que diu: “Derogaremos la reforma laboral. Recuperaremos los derechos laborales arrebatados por la reforma laboral de 2012”

–          Els sindicats hem lluitat i fet vagues per la retirada de cada reforma laboral (també la de 2010 del PSOE) i, tot i que no hem pogut evitar-les, sempre hem estat en contra

–          Hem constatat que cap reforma laboral ha servit per crear ocupació (excusa que ens van posar) sinó, a l’inrevés, només ha servit per baixar els salaris, precaritzar les condicions de treball i treballar més hores

–          Aquesta etapa de sortida de la pandèmia no pot convertir-se en una repetició, a sobre agreujada, de la crisi del 2008: no ho podem permetre. Les reformes de 2010 i, sobre tot, la del 2012 del PP, van ser l’instrument legal per fer caure la crisi en les esquenes de la classe treballadora mentre es salvaven els bancs i els rics s’han fet més rics

–          El resultat ha estat que encara no ens hem recuperat de la crisi, que les retallades de sous, drets i serveis públics (salari indirecte) han continuat, i que tenim classe treballadora pobre als nostres barris

–          Ara que augmentarà com mai l’atur, tancaments d’empreses, EROs i ERTOs, persones treballadores sense regulació, necessitem més que mai recuperar drets o aquesta serà la pitjor pandèmia que patirem, fins i tot influint en més rebrots del covid-19

–          Estem veient aquest dies una ofensiva de dreta, ultradreta, mitjans de comunicació, jutges franquistes i caps de la guardia civil contra el gobierno. Creiem que només enfortint la situació material de la classe treballadora i la lluita per les llibertats i la República podrem fer front a aquesta ofensiva pro-feixista

–          Per tots aquests arguments, demanem al nostre sindicat un posicionament clar i a favor del compliment de l’acord polític  entre PSOE, UP i EH Bildu sobre la derogació íntegra i immediata de la reforma laboral de 2012 i considerem que ni la dreta, ni la patronal, ni cap ministre neoliberal com Calviño, pot condicionar un pacte polític que es compromet a “no deixar ningú enrere” i a complir el programa de govern.